fredag 26 mars 2010

Surdegsbröd...

Jag har kommit in i en period då jag gärna bakar. Just nu är det matbröd som gäller. Jag har blivit inspirerad utav surdegstrenden och gjort min egen surdegsgrund som jag bakat med. Receptet på surdegsgrunden kommer från Martin Johanssons bok Surdegsbröd. Han har även en blogg Pain de Martin och det är därifrån det första receptet jag provade kom. Jag har ju ingen elektrisk medhjälpare när jag bakar så jag valde att testa ett recept där sådan inte behövdes.

Jätte gott blev det i alla fall. Jag gillar surdegsbröd och detta har en mild smak av råg och en så där lagomt seg konsistens. Det som facinerar mest när jag bakat med surdeg istället för jäst var att det faktiskt jäste. Tänk bara att mjöl, vatten och salt kan kan ge detta resultat. Fler recept från Martin Johansson kommer att testas framöver och det kanske skrivs här på bloggen om dem med. Om de blir bra.... :)


Inga kommentarer: